środa, 6 listopada 2013

My week menu: środa


śniadanie : odchudzony English Breakfast czyli 2 jajka sadzone
na chudej szynce + kromka razowca i zielona herbata

przekąska: jogurt naturalny z jabłkiem, otrębami owsianymi, 
rodzynkami i orzechami

obiad: indyk w sosie śmietanowo-jogurtowym, brązowy ryż,
brokuły + zielona herbata

podwieczorek: serek brie z rukolą i pomidorem

dzisiejsza przekąska
 Udało mi się nawet zrobić krótką fotorelację z przygotowywania obiadu :)

Jest to najprostszy chyba wariant robienia drobiu w sosie śmietanowym.
W tym przepisie użyłam sznycli z indyka, które pokroiłam w drobne paseczki. Potrzebna będzie też cebula i pieczarki.


Wszystko trzeba ładnie zrumienić na patelni. 



Na koniec dodajemy śmietanę (moja 12% plus jogurt naturalny) oraz przyprawy sól, pieprz itp oraz zioła :)


W międzyczasie ugotowałam brązowy ryż i brokuły.

I gotowe :)



Dzisiaj zrobiłam trening obwodowy na siłowni. Wszystko z rozciąganiem zajęło 1,5 h.
Jutro w planach siłownia i basen - zobaczymy czy się uda...

a tymczasem oddalam się - idę spać :)


4 komentarze: